Deprecated: Non-static method JApplicationSite::getMenu() should not be called statically in /customers/3/4/a/ordpilot.se/httpd.www/templates/gk_creativity/lib/framework/helper.layout.php on line 167 Deprecated: Non-static method JApplicationCms::getMenu() should not be called statically in /customers/3/4/a/ordpilot.se/httpd.www/libraries/cms/application/site.php on line 272

Ann-Cathrin Granbäcks blogg

Varifrån kommer vårt mod?

Pustar ut i soffan efter en lång dag. Först en arbetsdag med allt vad det innebär av kreativa utmaningar. Sedan förberedelser inför morgondagens Futuramässa i Gallerian. Imorgon när vi slår upp portarna är det drygt drygt 40 företagerskor och 11 UF-företag som välkomnar alla besökare.

Och jag undrar - varifrån får vi vårt mod? Vi det är jag och mina kompisar i styrelsen för Futura. Vi är sex soloföretagare som var för sig inte skulle kunna rodda ihop en sådan här grej. Men tillsammans blir vi en enhet. En enhet som har kul ihop och som hittar drivkraft i varandra.

Jag är så jäkla stolt över vad vi åstadkommit! På tre år har Futura vuxit till att ha cirka 60 medlemmar. Vi har blivit en "instans" att räkna med. Vår åsikt räknas. Vårt engagemang räknas. Det märks inte minst på att vi ofta blir tillfrågade att finnas med i viktiga sammanhang. Vid sidan av Företagarna är vi nog den starkaste och mest inflytelserika företagarföreningen i kommunen.

Varje månad försöker vi ha en aktivitet för medlemmarna. Vi bedriver också utvecklingsarbeten på andra sätt, till exempel genom att stödja ungas kreativitet och entreprenörskap. Vi har just nu ett projekt i startgroparna som handlar om att underlätta för nysvenskar att starta eget.

Imorgon är det alltså dags för Futuramässan. Vi har tre rum till vårt förfogande i Gallerian för utställarna. Så lyxigt! I biografen Royal kan man lyssna på fyra kompetenta och intressanta föreläsningar. Mässan avslutas med fantastisk musikunderhållning i Konsthallen.

Vi får alltså tillgång till Gallerian.Till biografen. Till konsthallen.

Fatta! Hur går det här till? Enkelt. Allt går ut på kontakter. Goda relationer. Förtroende från båda håll. Det här är inget man bygger upp på ett litet kick. Tillsammans har vi sex styrelsemedlemmar ett otroligt kontaktnät. Vi har alla jobbat länge och är välkända i kommunen. Genom åren har vi byggt relationer och stärkt inte bara våra företags varumärken utan även våra egna personliga rykten.

Därför är det inte konstigt att Kramfors kommun, fastighetsbolaget Krambo, organisationen Företagarna och På Stan vill stötta oss. Det har de gjort med den äran, utan deras hjälp hade mässan varit något helt annat. Något mycket mindre.

Jag ser alltså fram emot morgondagen. Längtar. Hoppas att det kommer riktigt mycket folk. Jag har gjort precis allt jag kan för att marknadsföra mässan och hoppas att vi har nått ut. Nu kan jag inte göra mer utan lägger allt i försynens händer.

Håll tummarna imorgon! Eller - ännu heller - kom förbi och titta, handla, nätverka, prata, skratta... Vi ses!

Jag, en kombinatör...
Svårt att ta ställning i sjukhusfrågan