Deprecated: Non-static method JApplicationSite::getMenu() should not be called statically in /customers/3/4/a/ordpilot.se/httpd.www/templates/gk_creativity/lib/framework/helper.layout.php on line 167 Deprecated: Non-static method JApplicationCms::getMenu() should not be called statically in /customers/3/4/a/ordpilot.se/httpd.www/libraries/cms/application/site.php on line 272

Ann-Cathrin Granbäcks blogg

Telefonbänk och bidé - gårdagens hype


Tänk så mycket lite färg kan göra för en möbel. Det kan man konstatera när man ser den gamla telefonbänken som står ute i hallen. Men så börjar jag fundera - telefonbänk... Ska man ha en sån? Hur ute är inte det egentligen? Måste verkligen vara en relik från gårdagen.

Om man googlar brukar man kunna hitta historik om det mesta. Dock inte om telefonmöbeln. Den finns inte dokumenterad :) Min egen personliga, inte så avancerade, reflektion blir att det är en möbel som lever kvar sedan den sladdanslutna telefonen. När man hade ett jack i väggen. Herregud, det låter som stenåldern...

Telefonen fanns då alltid på ett och samma ställe och man behövde naturligtvis någonstans att sitta. Plus att den ädla tingesten absolut behövde något ståndsmässigt att stå på. Riiiiiiing, så skyndade man dit och satte sig bekvämt tillrätta för ett långsnack. Perfekt då också med en spegel att kolla in frisyren eller klämma finnar.

Idag är ju situationen helt annorlunda, vi har alla egna telefoner som ligger både här och där. Så frågan är varför vi har kvar vår telefonbänk. Jag vet inte. Jag har faktiskt inte reflekterat över det förrän nu när den blivit ommålad. Tar jag bort den ser det väldigt tomt ut. Och den är ett perfekt ställe för hårfönen och plattången att vila på. Används också som sminkbord när trängseln med sonen är för stor i badrummet på morgnarna.

Men som telefonbänk har den inte fungerat på länge. Frågan är dock om det inte vore en bra idé att börja använda den som sådan igen. Istället för att ta med sig mobilen överallt så får den ligga och vila på telefonbänken. Åtminstone på natten, då skulle hjärnan få behövlig vila från intryck som pressar sig på även nattetid.

Vi får se hur det blir med det... :)

Men kolla in det här då! Apropå möbler som en gång var inne, men som numera inte används... Du känner väl igen en bidé?

Hemma hos min pappa finns en bidé i badrummet. Den är aningen lägre än på bilden och har ett duschmunstycke med slang istället för kran. Jag fattade nog aldrig vad man egentligen skulle ha den till. Att tvätta sig i underlivet var inget vi ens reflekterade över att man skulle göra. Sååå pinsamt om mamma eller pappa hade sagt att det var det rätta användningsområdet. Vi tvättade mest fötterna i den :)

Jag skulle tro att det runt om i Sverige finns en mängd 70-talsvillor där bidéer och telefonbänkar trängs med varandra. Frågan är bara vilka möbler vi har idag som vi kommer att småskratta lite åt i framtiden.

Att bli lagom arg på Pernilla Wahlgren
Skiner solen lika vackert i Stor-Norrland?

Kommentarer

 
Kommentarer saknas