Deprecated: Non-static method JApplicationSite::getMenu() should not be called statically in /customers/3/4/a/ordpilot.se/httpd.www/templates/gk_creativity/lib/framework/helper.layout.php on line 167 Deprecated: Non-static method JApplicationCms::getMenu() should not be called statically in /customers/3/4/a/ordpilot.se/httpd.www/libraries/cms/application/site.php on line 272

Ann-Cathrin Granbäcks blogg

Skiner solen lika vackert i Stor-Norrland?

Idag är det underbart! Solen skiner som aldrig förr från en knallblå himmel och skaren bär. I morse gnistrade rimfrosten i träden och förvandlade verkligheten till en diamantskimrande ljuskaskad. Vi njuter nu. Åtminstone gör jag det, vårvintern är en av mina favorittider på året. 

Höga Kusten levererar. Det är faktiskt inte tu tal om den saken, det visar inte minst det faktum att de sociala medierna fylls av vackra naturbilder. Människor som åker skidor, vandrar, åker skoter, pimplar, utmanar musklerna i slalombacken... Det är som en dag i fjällen, fast mycket lyxigare. Bara att kliva ut på bron. Bara att sätta sig på sparken och njuta. 

Under promenaden idag passerade jag en gammal ladugård, som har en skylt med texten "Här jobbar vi för fullt med att göra gott för Norrland". Tankarna gick då till det sedan några dagar lagda förslaget om att bilda ett Stor-Norrland. Detta som en del i en omändring i hela landet till färre regioner.

Vad tycker jag om det? Jag vet faktiskt inte. Det är väldigt svårt att ha någon åsikt om det. Å ena sidan kan man tänka att vi blir marginaliserade i ett stort område, men å andra sidan tror jag att en större region får ökade chanser att mäta musklerna mot andra. 

Nåväl, beslutet är inte taget än och det kommer att finnas många chanser att sätta sig in i frågan. Till dess nöjer jag mig med att konstatera att det finns massor av människor som njuter av att bo och leva i Norrland. Vi är många som tagit ett aktivt val att bo här. Så glesbygd det än kallas. Vi är också många som jobbar för att förutsättningarna för livet i Höga Kusten ska vara så goda som möjligt.

Det tycker jag skapar framtidstro! Lika stark som solen :)

 

Telefonbänk och bidé - gårdagens hype
Att brinna för mer än rätten att säga negerboll

Kommentarer

 
Kommentarer saknas