Deprecated: Non-static method JApplicationSite::getMenu() should not be called statically in /customers/3/4/a/ordpilot.se/httpd.www/templates/gk_creativity/lib/framework/helper.layout.php on line 167 Deprecated: Non-static method JApplicationCms::getMenu() should not be called statically in /customers/3/4/a/ordpilot.se/httpd.www/libraries/cms/application/site.php on line 272

Ann-Cathrin Granbäcks blogg

När Enja-hår var den högsta önskan

Ibland, OK ganska ofta, faktiskt nästan varje dag önskar jag att jag kunde stanna tiden. Frysa verkligheten och bara stanna i känslan. De allra flesta gånger har önskemålet sitt ursprung i barnen. Att jag gjort nåt med dem eller bara känt en sån förlamande känsla av kärlek att jag vill stanna upp.

För det går ju så himla fort... Den senaste tiden har jag börjat läsa några bloggar som skrivs av unga kvinnor. Och jag slås av att de i mångt och mycket är ganska lika mig. Alltså så som jag var för 20 år sedan. Då hade jag en liten bebis, var tämligen nyinflyttad i mitt hus och hela framtiden låg framför mig.

20 år senare bor jag kvar i samma hus, men barnen är - vips - stora! Häpp! En har till och med flyttat ut och om två år är den andre också borta. Hur gick det till? Vart tar livet vägen?

Sån tur då att man har sina minnen. Det finns massor att ösa ur såväl det mentala som de verkliga fotografierna. Jag tänkte dela med mig av ett sånt himla gulligt minne. Jag har äntligen lyckats övertyga min yngste son att få visa det :) 

G är gissningsvis tre år här och går på dagis på vårt föräldrakooperativ Järnstagården. På Järnsta finns också en fritidsavdelning och vid den här tidpunkten gick det en några år äldre tjej som heter Enja där. Enja har långt, lockigt, vackert hår. 

Och G älskade det där håret... Varje dag när vi kom hem från dagis sprang han direkt in och drog på sig ett par pyjamasbyxor på huvudet. Han ville ha sitt "Enja-hår" :)

Några år senare var det mode med lite längre hår på killar. G hade för länge sedan växt ur sina pyjamasar, men försökte tappert spara ut håret. Men hur mycket han än sparade blev det inte längre. Det blev bara större... Han tillhör den avundsvärda skaran med extremt tjockt hår, så effekten blev bara att håret blev större. Som en mikrofonboll typ.

Så han gav upp. Det blev aldrig något Enja-hår. Numera har han en snygg Gustaf-frisyr. Och det är mamma nöjd med.

 

Att brinna för mer än rätten att säga negerboll
Fyrkantiga ögon och mask i magen

Kommentarer

 
Kommentarer saknas