Deprecated: Non-static method JApplicationSite::getMenu() should not be called statically in /customers/3/4/a/ordpilot.se/httpd.www/templates/gk_creativity/lib/framework/helper.layout.php on line 167 Deprecated: Non-static method JApplicationCms::getMenu() should not be called statically in /customers/3/4/a/ordpilot.se/httpd.www/libraries/cms/application/site.php on line 272

Ann-Cathrin Granbäcks blogg

Mina bästa poddtips

När livet förändrats så pass mycket som mitt gjort den senaste tiden gäller det att hålla vissa saker intakta. Att börja ett nytt jobb med att samtidigt gå igenom en tuff sjukperiod kräver fokus. Positivt tänkande kombinerat en massa vilja. Jäklar anamma helt enkelt.

Jag hittar mitt jäklar anamma i rörelse. Under många år har jag varvat min träning genom att springa, promenera, åka skidor och gå på gym. Oftast med något att lyssna på i öronen.

För tillfället är inte min kropp i ett sådant starkt skick att jag kan göra annat än promenera, så jag kämpar på med det ena benet före det andra. Med hjälp av stegmätaren och något bra att lyssna på i iPhonen betar jag av kilometer efter kilometer.

Vad lyssnar jag då på? Inte musik. Den tiden är förbi. Nu vill jag höra sånt som ger mig något på djupet, som får mig att skratta, lär mig nya saker, reflektera...

Här är några av mina favoritpoddar just nu:

Wahlgren & Wistam
Pernilla Wahlgren och Sofia Wistams populära och prisbelönta pod lämnar en sällan oberörd. Ofta går jag omkring med ett stort smajl i ansiktet när jag lyssnar, måste se ganska roligt ut för de jag möter. Tur jag bor i glesbygd ;) Pernilla och Sofia är öppna, ärliga och väldigt personliga, vilket är en förklaring till deras framgång. 

Bildningspodden
En podcast för vetgiriga producerad av humanistiska fakulteten vid Stockholms universitet. Jag har nyligen lyssnat på program om kokbokens historia, Edith Södergran, latin, Fredrika Bremer, cykeln - från kvinnlig frigörelse till machosport. Här finns en massa intressant man bara anat men inte riktigt vetat.

O-podden
OPodden är en kvinnopodd gjord av Jennifer Kovac där välkända svenska kvinnor på ett oretuscherat sätt berättar om framgångar och bakslag, tankar, erfarenheter, åsikter och drömmar. Just nu är jag mitt i en lång intervju med Ebba von Sydow. Har tidigare lyssnat på bland annat Renée Nyberg och Annika Sörenstam.

Träningspodden med Jessica och Lofsan
Kända tv-profilen Jessica Almenäs har en träningspodd tillsammans med privattränaren (PT) Lovisa Sandström, även kallad Lofsan. De ger en massa tips om träning (mest löpning och styrketräning) och berättar gärna ur sin egen digra skatt av erfarenheter.

P1 Dokumentär
Wow! Dokumentärernas mästare. Här finns hur mycket som helst att ösa ur. Jag har lyssnat på dokumentärer i många år, även P1 och P4 har bra, och kan bara rekommendera. Igår lyssnade jag på en pod som berättade om hur man på 60-talet hade tankar på att vända vattenströmmen i Kalixälven och Torne älv för att driva vattnet mot Norge och där bygga ett stort kraftverk. Man kom dock på att en sådan operation skulle påverka vattenståndet över stora delar av Skandinavien och lade ned planerna. Tyvärr gick man vidare till Stora Sjöfallet i Lappland istället och dämde/byggde ut där till den milda grad att sjöfallet torrlades. Trots att det var nationalpark. Något sådant skulle förhoppningsvis aldrig kunnat hända idag. Eller skulle det?

Att vara en sentimental jäkel
Integration kan vara "Ja, det är våren"

Kommentarer

 
Kommentarer saknas