Deprecated: Non-static method JApplicationSite::getMenu() should not be called statically in /customers/3/4/a/ordpilot.se/httpd.www/templates/gk_creativity/lib/framework/helper.layout.php on line 167 Deprecated: Non-static method JApplicationCms::getMenu() should not be called statically in /customers/3/4/a/ordpilot.se/httpd.www/libraries/cms/application/site.php on line 272

Ann-Cathrin Granbäcks blogg

Jag är kär - vilken soppa!

Sedan en tid är jag kär... Jag har fallit pladask för någon som jag inte visste existerade. Ändå kände jag direkt när vi fick kontakt att ett behov i mig uppfylldes. Allt kändes enkelt, lätt och - ja - rätt.

Men det är inte som du tror. Föremålet för min heta låga är något så enkelt som en soppmaskin!

Ja, du läste rätt. En soppmaskin. För ett tag sedan visste jag inte att sådana existerade, men när jag fick nys om manicken insåg jag direkt det fiffiga. En soppmaskin är världens bästa matlagningshjälpreda.

Egentligen är det bara en vattenkokare försedd med mixerstav. Det finns olika program att välja mellan, så man kan göra släta soppor men även soppor med större bitar. Det går alltså lika bra att göra en slätmixad purjolössoppa som en tortellinisoppa. Man kan välja mellan kalla och varma soppor och det går även bra att göra smoothies.

Det är bästa är enkelheten. Man bara hivar i sina ingredienser, trycker på rätt programknapp och väntar. En soppa med bitar tar 20 minuter, en slät 23 minuter. Att det sedan knappt är någon disk att ta hand om är också en bonus :)

Häromdagen gjorde jag en morots- och löksoppa. Jag delade grönsakerna i småbitar, hällde i 7 dl vatten och två buljongtärningar. Kryddade med lite curry, salt och peppar. 23 minuter senare var världens godaste måltid klar. Under den tiden hann jag duka bordet, ta fram creme fraiche, bröd och pålägg. Med rykande färsk soppa var det sedan lite festkänsla mitt i veckan.

   

   

Imponerad i efterhand
När passionen är ett grässtrå

Kommentarer

 
Kommentarer saknas