Deprecated: Non-static method JApplicationSite::getMenu() should not be called statically in /customers/3/4/a/ordpilot.se/httpd.www/templates/gk_creativity/lib/framework/helper.layout.php on line 167 Deprecated: Non-static method JApplicationCms::getMenu() should not be called statically in /customers/3/4/a/ordpilot.se/httpd.www/libraries/cms/application/site.php on line 272

Ann-Cathrin Granbäcks blogg

Att vara en sentimental jäkel

Traditioner är viktiga för mig. Jul och påsk är högtider som jag gärna firar. Vid varje högtid kommer kartongerna med pynt fram. Pynt som oftast har några år på nacken, mestadels från tiden när pojkarna pysslade på dagis och i skolan.

Men jag har också en hel del som kommer från min egen barndom. Som kycklingljuset du ser här ovanför. Det har hängt med i ur och skur på alla flyttar - Ullånger, Docksta, Umeå, Kungsör, Skog och Orsta. Samma sak gäller för den stora gula figuren bredvid. Det är egentligen ett påskägg, men får numera mest pryda fönsterbrädan. 

Ganska ful är den stora rackaren, man jag kan faktiskt inte göra mig av med den. Kan inte tända ljuset heller. Det skulle göra ont i hjärtat. De kommer att vara med mig till jag flyttar på hemmet... Ska göra ett avtal med pojkarna om det. Samma avtal där de får lova att varje vecka komma och rycka hårstrån från hakan och ögonbrynen :) Fniss!

Den här påsken tillbringas enbart hemmavid. Jag har nämligen kommit på att trappan och hallen uppe behöver rustas upp. Det är enda stället som inte gjorts något radikalt åt och nu är jag dödstrött på den obehandlade träpanelen. Ett enormt arbete som kräver många timmar. Måla väggar och tak, tapetsera, måla trappstegen. I sinom tid blir det dock bra, nu är det mest ett kaos. Turligt nog är äldste sonen hemma och kan lägga några timmar på sitt föräldrahem.

      

 Annars blir det ju mycket äta en helg som denna. Jag som inte ätit speciellt mycket alls under min sjukdom och konvalescens kan bara konstatera att jag nu är fullt återställd. Aptiten och sötsakssuget är tillbaka. Påskäggen har varit påfyllda fler gånger :)

Några av er undrar säkert hur det går med mitt beslut att inte äta rött kött. Svaret är: Det går utmärkt! Jag saknar faktiskt inte kött alls. Igår när jag stökade ihop ett påsksmörgåsbord fick jag dock impulsen att stoppa en köttbulle i munnen från stekpannan, men hejdade mig.

Sillen och laxen kompletterades för min del med morotsbiffar, massor av grönsaker, brieost och creme fraiche. Supergott!

Supergod var också den vegetariska paj jag gjorde idag. Bladspenat, purjolök och tomater fick slå följe med tomatskivor och gosa ihop sig med äggstanning. Innehållet i formen tog slut på nolltid.

 

Tillhör mareld dina favoritord?
Mina bästa poddtips