Deprecated: Non-static method JApplicationSite::getMenu() should not be called statically in /customers/3/4/a/ordpilot.se/httpd.www/templates/gk_creativity/lib/framework/helper.layout.php on line 167 Deprecated: Non-static method JApplicationCms::getMenu() should not be called statically in /customers/3/4/a/ordpilot.se/httpd.www/libraries/cms/application/site.php on line 272

Ann-Cathrin Granbäcks blogg

Att handla lokalt - fast på nätet

Numera kan man shoppa när som helst, var som helst, ja till och med nästan hur som helst. I takt med internets utbredning har e-handeln fått en mer dominerande ställning. Och tyvärr kan man konstatera att det sker på bekostnad av den "fysiska handeln", alltså butiker där man kan klämma och känna på varorna. På många håll gapar butikslokaler tomma. 

Vi får alltså det vi förtjänar. Handlar vi inte lokalt, kommer inte varorna och tjänsterna att finnas kvar lokalt. För mig är det självklart att handla så mycket jag kan här hemma. Vill jag att ICA Nordingrå även i fortsättningen ska kunna ge mig service, då måste jag naturligtvis också vara lojal mot dem.

Likadant om jag ska köpa en spis. Inte kan väl någon tro att det blir billigare att koppla (kanske först hyra...) en släpkärra på bilen och sedan rejsa ned till Birsta? Om jag gör köpet genom Nordingrå El kan jag i lugn och ro titta på olika typer av spisar. Sedan levererar de den jag till slut väljer hem till mig och installerar rubbet. PLUS att de tar med sig den gamla trasiga. Tjohoooo...

Lätt som en plätt! Blir det något krångel ringer jag bara ett samtal till Per eller Bosse så kommer de och fixar. Jag skulle vilja se El Giganten göra detsamma.

Men visst kan jag lockas av att handla på nätet. Det är väldigt lättsamt att sitta hemma vid datorn och surfa runt. Leta efter det jag önskar, jämföra priser och så vidare. Roligt, men det känns alltid syndigt och förbjudet att trycka på Skicka-knappen. Som att jag sviker handlarna runtomkring mig. Handel skapar ju liv liksom. Tänk er en stad utan några affärer alls... Öde.

Sån TUR då att det finns lokala entreprenörer som satsar på näthandel. Häromdagen fick jag hem ett paket från Crazy Daisy Dsgn. Det är en webbshop med produkter där design och miljö står i fokus. Många av produkterna är designade på uppdrag av företaget och finns bara att köpa på webbshopen. Andra produkter är noga utvalda för sina smarta lösningar och design. 

Webshopen drivs av duktiga Kikki Högberg i Härnösand. Hon har gedigen erfarenhet av reklambranschen och kan det här med att kommunicera ut sitt budskap. Fokuset på miljö och långsiktig hållbarhet kombinerat med design är helt rätt. 

Kika själv på https://crazydaisy.se

Kramfors Handel gick för ett tag sedan ut i en tidningsartikel och rekommenderade de lokala handlarna att komplettera sitt sortiment med möjligheten att handla på nätet. Det tycker jag är helt rätt! Det gäller att hänga med och finnas där kunderna finns.

Här kommer två exempel på Kramforsföretag som fattat galoppen. Snygga webbutiker som har hela landet som marknad. När man dessutom vet att de finns i kommunen vill man gärna handla. I alla fall funkar jag så :)

https://www.bubblebox.se - hälsa och skönhet på nätet

http://rockstil.se - kläder, smycken, asseccoarerVad handlade jag då på Crazy Daisy Dsgn? Jo, det blev ett par fina örhängen och en läcker tygväska. De senare kan jag använda när jag handlar mjölk på ICA här hemma :)

 

Jag har slutat äta kött
Imponerad i efterhand

Kommentarer

 
Kommentarer saknas