Deprecated: Non-static method JApplicationSite::getMenu() should not be called statically in /customers/3/4/a/ordpilot.se/httpd.www/templates/gk_creativity/lib/framework/helper.layout.php on line 167 Deprecated: Non-static method JApplicationCms::getMenu() should not be called statically in /customers/3/4/a/ordpilot.se/httpd.www/libraries/cms/application/site.php on line 272

Ann-Cathrin Granbäcks blogg

Att bli lagom arg på Pernilla Wahlgren

 

Lagom. Tänk vilket ord det är egentligen. Och vad det betyder för oss... Vi ska vara lagom i allt. Lagom i vårt sätt att vara, lagom i kroppsformen, lagom med motionen, lagom med alkoholen, lagom som mamma, lagom som dotter, lagom i vår åsikter, lagom med HUR vi fram för våra åsikter, hur vi skrattar, hur vi talar, lagom med allt. 

Gillar jag lagom? Tja, i vissa doser. Men ibland står mig lagom upp i halsen. 

Precis som modeuttrycket "politiskt korrekt", som har ändrat sin ursprungsmening till att helt plötsligt blir synonymt med lagom. Nu ska vi istället vara så PK i allt. Eller peeee kååå... 

Ibland tycker jag om att göra saker som inte är PK. Umgås med människor som inte är lagom. Människor som vågar säga vad de tycker, som tar ut svängarna och gör det totalt oväntade. Som för många blir "för mycket"... 

Men just det där "för mycket" kan vara så befriande skönt. Fnissigt, flamsigt, tramsigt, härligt och livsbejakande. Till en viss gräns så klart, sen vill man tillbaka till lagomheten igen.

Att säga att man tycker Pernilla Wahlgren är underhållande är inte PK för alla. Jag har dock följt henne ett tag (vi är ju nästan lika gamla) och kan imponeras av henne. Under den lite bimboglada ytan döljer sig en duktig artist som håller sig till sin genre, en driven företagare och en varm fyrabarnsmorsa. 

Under min konvalescens nu har jag ofta lyssnat på den pod hon framgångsrikt driver tillsammans med Sofia Wistam. Tillsammans har de arbetat fram en av de mest populära poddarna bland kvinnor i min ålder. Och jag förstår varför. Pernilla och Sofia är roliga, ärliga, de pratar om högt och lågt, om allt och alla. Det är både underhållning och information när den är som bäst. Jag skrattar högt för mig själv nästan varje gång där jag går med lurarna på öronen och telefonen i täckjacksfickan.

Igår fick jag dock lov att avbryta mitt lyssnande. I varje avsnitt delar Pernilla och Sofia med sig av varsin aha-upplevelse; någonting de lärt sig eller reflekterat på under veckan. Pernilla började prata om ny forskning som gjort om tarmcancer. Att man kunde se ett samband mellan fetma och benägenhet att utveckla tarmcancer. 

Ett synnerligen aktuellt ämne för mig. Inte för att jag är överviktig, utan för den pärs jag genomgått de senaste månaderna. 

Men då skedde nåt som var så långt ifrån PK och lagom för mig. Sofia Wistam började snarka och tyckte det var världens tråkigaste aha-upplevelse. Därefter skämtade de och fnissade, ja faktiskt gapskrattade, så till den milda grad om fetma och cancer att jag blev ledsen. Jag var ledsen i tjugo steg, därefter blev jag förbannad. Så klart fattar jag att min reaktion beror på min egen livssituation och att de flesta andra lyssnare med all säkerhet inte tänkte en sekund på det. 

Så vad gör Lagom-AC? Är politiskt korrekt och tänker "det gör ingenting" och byter till en annan pod att lyssna på?

Nä... Jag plockade fram mobilen ur fickan och skrev ett inlägg på Pernillas Instagram om hur jag kände det. Och idag fick jag svar! Sociala medier är verkligen fantastiska på det sättet, nu kan man nå fram till nästan vem man vill.

Så klart är jag inte heller så PK att jag inte berättar om händelsen för er... Här ser du därför min dialog med Pernilla :)

 

När passionen är ett grässtrå
Telefonbänk och bidé - gårdagens hype

Kommentarer 1

 
Guest - Gunnela den måndag, 07 mars 2016 23:05

Förstår så väl din reaktion, du fick i alla fall ett fint svar ifrån Pernilla, kram påre

0
Förstår så väl din reaktion, du fick i alla fall ett fint svar ifrån Pernilla, kram påre